Pardoseala

Pardoseala de piatra naturala.

Pardoseala de piatra naturala

Piatra naturala este precum lemnul. Exista pietre tari si pietre mai moi, la fel cum exista paduri tari si paduri moi.

Pardoseala de piatra naturala.

O pardoseala din piatra naturala este o optiune perfecta atunci cand vrei un aspect unic in casa ta.

Piatra naturala a fost creata de Mama Natura si recoltata pentru a crea placi care pot fi instalate in casa pentru a oferi un tip de pardoseala de durata. Cand instalati o pardoseala de piatra in casa dvs., trebuie sa aveti grija sa mentineti pardoseala, ingrijind in esenta investitia dvs. Cu o intretinere adecvata, pardoseala dvs. va arata ca noua an dupa an.

Atat timp cat selectati piatra potrivita pentru traficul  si stilul dvs. de viata, ingrijirea unei pardoseli de piatra nu trebuie sa fie o corvoada. Iata cativa pasi simpli pentru a va asigura ca podeaua de piatra va straluci pentru multi ani de acum incolo.

In primul rand, pastrati pardoseala de piatra naturala cat mai curata  prin aspirare sau maturare regulata. Acest lucru va reduce foarte mult efectul „Smirghel” al murdariei care se compacteaza in suprafata si rosturi.

Apoi, va recomandam sa spalati podeaua, pentru a indeparta murdaria pe care un aspirator nu o va ridica.  Va recomandam sa utilizati produse de curatare specializate pentru piatra. Produsele dure si acide din supermarket vor „zdrobi” piatra si vor eroda etansantii de protectie. In mod ideal, utilizati un produs care este PH neutru, biodegradabil si ecologic. Folosirea produsului de curatare specializat corect va reduce foarte mult frecventa curatarilor mai intensive si chiar resigilarile care pot fi necesare pentru tipurile de piatra mai poroase.

Stergerea umeda trebuie facuta, de asemenea, cel putin o data pe saptamana a pentru a oferi podelei o curatare temeinica. Utilizati produse de curatat non-abrazive, astfel incat sa nu afectati podelele in timpul procesului de curatare.

Varsaturi si pete

Cand se varsa ceva pe podelele de piatra, curatati imediat. Clatiti bine podeaua si sa o uscati cu o carpa moale. Daca utilizati prea mult lichid de curatare, puteti lasa in urma o pelicula care va provoca dungi pe podea. Daca aveti pardoseli din travertin, calcar sau marmura, evitati sa folositi un produs de curatare cu acizi precum otetul sau sucul de lamaie. De asemenea, trebuie evitate produsele de curatat abrazive, precum materialele de curatare pe baza de amoniac

Sfaturi suplimentare

Aveti grija sa va protejati pardoseala de zgariere evitand miscarea mobilierului greu pe podea. Folositi dispozitive de deplasare sub picioarele mobilierului pentru a nu zgaria podelele. Picioarele mesei si scaunului ar trebui sa aiba protectii, astfel incat, daca sunt miscate  sa nu zgarie podeaua.

Aveti grija sa aflati despre tipul de piatra pe care l-ati instalat. Anumite tipuri sunt mai poroase decat altele. Daca se varsa un lichid pe anumite tipuri de piatra, poate aparea o colorare care nu s-ar intampla pe alte tipuri. Este recomandat sa instalati un tip de piatra neporos.

O conceptie gresita este ca fiecare podea de piatra are nevoie de resigilare la fiecare cativa ani, dar este adevarat pentru suprafetele de piatra mai poroase. In mod normal, va puteti da seama daca o piatra are nevoie de resigilare umezind piatra si lasand timp de aproximativ 5 minute inainte de a o sterge. Daca apa lasa un semn prin intunecarea pietrei, aceasta va insemna ca piatra devine mai poroasa. Daca decideti sa va resigilati piatra, ar trebui sa faceti o curatare intensiva cu un produs care patrunde in suprafata inainte de a resigila cu un impermeabilizant.

Nu utilizati niciunul dintre urmatoarele produse pe podeaua de piatra: produse de curatat pe baza de inalbitor; lichide de spalat; detergenti puternici pentru degresarea; orice contine acizi sau alcali naturali. Evitati produsele nespecializate de curatare a supermarketurilor. Evitati sa folositi produse de curatat cu abur – acestea pot curata unele suprafete, dar aburul fierbinte poate indeparta sigiliul si utilizarea repetata va „scadea” si va deteriora suprafata