Bucatarie

Sigilarea blatului de granit

Sigilarea blatului de granit

Nimic nu adauga caracter si stil bucatariei  mai mult decat un blat din granit.

Avand in vedere investitia pe care o faceti intr-un blat, doriti sa va asigurati ca luati toate masurile necesare pentru a-l proteja.

Pentru a determina cat de poros este granitul dvs., poate doriti sa incercati testul picaturii de apa. Nu, ne-ai auzit bine – testul picaturii de apa!

Plasand cateva picaturi de apa  pe blatul de granit, puteti calcula cat timp dureaza  pentru a se absorbi. Daca apa se absoarbe imediat, acesta este un semn ca trebuie sa va sigilati granitul o data sau de doua ori pe an.  Daca dureaza cateva minute, acest lucru indica faptul ca trebuie sa-l sigilati la  fiecare trei ani. Daca dureaza chiar mai mult, cum ar fi, 10-12 minute, poate fi necesar un strat de sigilant. Si daca apa nu se absoarbe in granit, atunci etansarea nu este necesara.

Sigilarea blatului.

Este important sa retineti ca etansarea blatului dureaza aproximativ 20 de minute.

In primul rand, trebuie sa eliberati blatul si sa-l stergeti cu o carpa curata. Este crucial ca suprafata sa nu fie umeda atunci cand incepeti procesul de etansare.

Pulverizati unui strat relativ uniform, astfel incat sa nu omiteti nici o pata . Lasati impermeabilizantul pe blat timp de aproximativ 15 minute si apoi stergeti restul. Acordati o atentie deosebita tuturor  petelor. Puteti anticipa ca procesul de etansare sa aiba efect complet dupa 24 de ore. Este important sa nu asezati niciun obiect pe blat pana la uscarea completa a acestuia.

Utilizarea unei carpe din microfibra pentru curatarea suprafetei este ideala pentru curatarea de baza. Cand apar scurgeri si alte neplaceri, stergerea suprafetei  cu o carpa umeda este tot ceea ce este cu adevarat necesar. Evitati substantele chimice abrazive, deoarece acestea pot deteriora permanent piatra. Cu toate acestea, exista produse de curatat cu  pH neutru, care pot fi utilizate pentru curatarea blaturilor .

Etansarea blaturilor de granit este un proces important,deoarece sporeste rezistenta la murdarie si deversari care pot duce in cele din urma la colorare si deteriorare. In plus, etansarea granitului poate insemna, de asemenea, mai putin timp pentru curatarea acestuia, deoarece murdaria poate fi stearsa cu usurinta fara spalare excesiva. In mod clar, sigilarea corecta a blaturilor este un proces de 20 de minute care va poate economisi mult mai mult timp si bani.

Utilizarea frecventa a blaturilor de granit este inevitabila, la fel ca si scurgerile. La sfarsitul zilei, procesul de etansare va asigura ca profitati la maximum de investitia in granit, ceea ce adauga, de asemenea, valoare casei dvs.