Bucatarie

Blatul de quartz

Blatul de quartz

Deoarece cuartul are o duritate de 7 pe scala Mohs,  poate fi folosit cu succes in constructii . Este rezistent termic , la pete, zgarieturi si substante chimice.

Cuartul este disponibil intr-o varietate de culori, texturi si aspecte.

In timp ce granitul si marmura sunt exemple de piatra, cuartul este un mineral.

Cristalele sunt sticloase si lucioase, in timp ce varietatile criptocristaline pot fi translucide, opace sau chiar multicolore. Mineralul este cel mai des descoperit in forma de romboedru dublu, o roca plina de cristale unde se vad doar piramidele mineralului.

Ametistul – are o culoare mov si cuvantul are origine greaca,care inseamna „contra betiei”;

Citrinul –are o culoare portocaliu spre galben si se gaseste rar in natura.  Uneori creat prin incalzirea ametistului pana la temperaturi de 300-550 de grade Celsius;

Prasiolite– are o nuanta verzuie si este, de asemenea, foarte rar.

Cristalul de stanca- este transparent, forma cea mai comuna a cuartului;

Cristalul roz– are o nuanta roz spre culoare piersicii, semiopaca si care poate deveni mai stearsa daca este expusa la soare;

Cristalul fumuriu– este transparent sau translucid, iar culoarea variaza intre cenusiu, maro si negru.

Cuartul este o optiune de inalta calitate, cu intretinere redusa, si foarte durabil.

Suprafata sanatoasa

Cand selectati un blat de bucatarie din quartz, stiti cu siguranta ca este o optiune extrem de igienica. Quartzul nu va adaposti bacterii sau virusuri datorita suprafetei sale non-poroase. Acesta va ajuta sa pastrati un mediu sanatos pentru familia dumneavoastra.

Extrem de durabil

Quartzul este alegerea perfecta pentru bucatariile cu trafic intens. Cu exceptia cazului în care este lovit cu un baros, blatul de quartz este putin probabil sa se crape sau sa se pateze datorita rasinii care incorporeaza quartzul. Cuartul compozit are o gama de culori si texturi variata care se adapteaza oricarui design, de la clasic si elegant la modern si futurist

Impactul asupra mediului

Quartz este unul dintre cele mai ecologice materiale de pe piata. În comparatie cu unele pietre naturale, cuartul nu are un proces lung de minerit .  Procesul de cariera necesita, de obicei, o munca enorma, si utilizeaza o cantitate semnificativa de resurse în timpul fazei de extractie. Quartzul  este proiectat într-o fabrica, de multe ori prin utilizarea de materiale care altfel ar fi irosite. Blaturi quartz sunt cu siguranta o alegere excelenta pentru clientii care doresc o alternativa eco la piatra naturala.

Alege un blat de quartz astazi!

Daca sunteti  in cautarea unui blat de bucatarie, luati în considerare quartzul pentru calitatile sale practice si estetice. Veti fi cu siguranta incantati de alegerea facuta, alegerea unui produs usor de intretinut, puternic, si extrem de prietenos cu mediul!

Related Posts