Baie

Sfaturi pentru evitarea mucegaiului in baie

evitarea mucegaiului in baie

Baia dumneavoastra ar trebui sa fie un loc de pace si relaxare. Cu toate acestea, un inamic comun va poate opri de la a face exact acest lucru – mucegaiul. Mucegaiul apare, de obicei, in locuri umede, ceea ce face baie una dintre cele mai probabile tinte.

Este vital sa va pastrati baia fara mucegai, astfel incat sa puteti avea un spatiu curat si igienic. In plus, cresterea mucegaiului poate provoca daune grave peretilor, podelelor, instalatiilor si plafoanelor. Iata cateva sfaturi practice si eficiente pentru a preveni aparitia mucegaiului in baie:

  • Stergeti regulat toate suprafetele cu o carpa curata

Asigurati-va ca toate suprafetele baii, peretii, sticla de dus, lavoare si blaturi, dus si cada, etc sunt curatate in mod regulat. Stergeti-le cu o carpa curata si uscata cel putin o data pe saptamana. Daca aveti dus de sticla, amintiti-va sa o stergeti  dupa fiecare dus.

  • Spalati-va prosoapele, covoarele si perdelele de dus in mod regulat

Elementele din baie, cum ar fi prosoapele, covoarele si perdelele de dus, trebuie spalate in mod regulat, deoarece pastreaza umezeala mai mult decat celelalte suprafete de baie. Acest lucru le face mediul ideal pentru aparitia mucegaiului. Spalati-le in fiecare saptamana, daca este posibil, pentru a avea o baie sigura si curata, fara mucegai.

  • Mentineti ventilatorul in functiune atunci cand faceti dus

Ar trebui ca ventilatorul sa ruleaze in timp ce dus sau baie, si aproximativ o jumatate de ora dupa ce iesiti. Acest lucru ajuta la uscarea baii mai repede si va scapa de orice umiditate persistenta, care ar putea duce la aparitia mucegaiului. Daca aveti ferestre in baie, asigurati-va ca le lasati deschise.

  • Asigurati-va ca nu aveti scurgeri la intalatia sanitara

Din cand in cand, asigurati-va si verificati daca exista scurgeri in baie. Robinetele si  conductele pot contribui la umezeala din baie, creand terenul ideal de reproducere pentru mucegai.

  • Nu uitati sa sigilati rosturile

Daca aveti gresie in baie, este crucial sa chituiti rosturile cu mortar o data pe an, astfel incat sa previna aparitia  mucegaiului intre placile de gresie.

Aceste sfaturi simple pot ajuta la prevenirea aparitiei  mucegai ului in baie, care, poate provoca probleme de respiratie, tuse, mancarimi ale pielii si ochilor, sa nu mai vorbim ca este neigienic.

Evitarea mucegaiului in baie – Evitarea mucegaiului in baie