Piatra cu istorie

Piatra cochilifera

Piatra cochilifera

Un crampei din istorie, piatra cochilifera.

Folosita de oameni înca din cele mai vechi timpuri, piatra a fost  întotdeauna unul dintre cele mai apreciate materiale utilizate în constructii.

Omul, prin natura sa, este legat organic si ancestral de cateva elemente din natura. Dobrogenii cu atat mai mult cu cat dovezile arheologice ale constructiilor antice realizate din piatra, de pe malul Pontului Euxin, s-au pastrat în stare foarte buna pana în zilele noastre

Piatra cochilifera  dobrogeana  cunoscuta si sub numele de Piatra de Techirghiol,  extrasa din cariera deschisa in 1965, reflecta caracteristicile calcarului, cu milioane de fosile  încorporate in textura. Piatra era extrasa sub forma unor bucati imense incrustate cu tot felul de cochilii de melci milenari.  Urmele de scoici preistorice ieseau din adancul pamantului, desprinse din patul lor masiv, dezgropate de suflul exploziei.

Fiind  folosita cu  mult inainte de 1989, revine in forta atentia constructorilor.

Cu  farmecul  sau si culorile calde si prezenta cochiliilor in structura sa, piatra cochilifera este foarte este folosita atat pentru finisaje exterioare, cat si pentru cele interioare.

Piatra dobrogeana cu scoica, piatra cochilifera (cunoscuta adesea ca piatra de Techirghiol), o compozitie a naturii cu un farmec aparte,  se preteaza excelent si pentru decorarea unui interior cald.

Fosta cariera de la Techirghiol a fost închisa in 1985, fiind situata în zona de protectie a lacului, în cadrul unui program de protectie a mediului.

Piatra de suprafata relativ semidura, poroasa, care absoarbe mai putina caldura adesea folosit în exterior la piscine, trotuare si terase..

Cu adevarat o privire în trecut, formele te captiveaza ore în sir doar uitandu-te la toate creatiile încapsulate în  pietre.

Fiecare piatra fasonata poate fi o pagina de istorie, continand organisme marine fosilizate, prinse in nisipul de milioane de ani.

Fosta cariera  Techirghiol a fost inchisa, in 1985 aflandu-se acum in  zona de protectia a lacului cu acelasi nume, in cadrul programului de protectia a mediului.

Folosita in toate formele si pentru diverse lucrari, piatra cochilifera scoate din anonimat orice locuinta sau curte.

Atunci cand selectati acest material pentru trepte  sau pardoseli  luati în considerare locatia si  stilul de casa creand un farmec aparte.

Reprezentand o alegere inteleapta atat ca aspect, cat si ca durabilitate si costuri de intretinere zero.

Related Posts