Bucatarie

Bucataria in stil vintage

Bucataria in stil vintage

Crearea unei bucatarii vintage

Daca tocmai ai cumparat o casa noua, iti imaginezi de obicei bucataria ca fiind una dintre cele mai confortabile si mai primitoare camere pentru familie si oaspeti. Inspirat de vechiul stil european, decorul vintage poate crea o atmosfera rustica si fermecatoare care aduce elementele naturale ale designului in spatiul bucatariei.

Incorporand cateva elemente noi, poti fi pe cale sa ai o bucatarie care pare sa apartina in sudului Frantei sau vibrantei Toscana.

Ridicati blaturile

Una dintre cele mai simple modalitati de a incepe sa va transformati spatiul in acel stil vintage este inlocuirea blaturilor.

Granit – Bucataria in stil vintage

Granitul este cea mai buna alegere daca doriti un material de blat care sa fie durabil si versatil. Este o roca magmatica care consta din cuart, feldspat si alte minerale. Mineralele compuse confera granitului o culoare gri, alba, roz sau rosie cu boabe inchise la culoare vizibile in roca.

Blaturile din granit gri creeaza o atmosfera calda, pamanteasca si confortabila, care este semnatura decorului din lumea veche. Cu instrumentele, tehnica si precizia potrivite, expertii pot instala un blat din granit care sa completeze bucataria din lumea veche.

Marmura – Bucataria in stil vintage

Marmura este o piatra naturala atemporala care da rafinament. Desi marmura este mai moale decat granitul, este totusi un material excelent de utilizat ca blat de bucatarie.

Datorita venei sale unice, vine intr-o serie de nuante. Alegeti tonuri reci, cum ar fi albastru sau gri, care pot completa pardoseala din piatra sau dulapurile din lemn intunecat tipice cu un stil vechi.

Desi marmura ofera un aspect frumos bucatariei dvs., este esential sa-i mentineti intretinerea si sa o sigilati corespunzator. Marmura este un material natural poros, ceea ce inseamna ca particulele alimentare care se blocheaza in acesti pori pot crea o acumulare de bacterii. Este important ca blaturile de marmura sa fie sigilate cel putin o data la sase luni.

Borduri

Alegerea unei margini personalizate pentru blatul dvs. de bucatarie este un mod simplu, dar eficient de a va modifica spatiul. Datorita marginilor lor circulare netede, alegerea unei muchii Bullnose sau Upgrade Dupont pentru blatul dvs. poate crea atractia unei bucatarii cu adevarat vintage si clasice.

Adaugati dulapuri din lemn

Dulapurile din lemn creeaza un decor rustic, care este un aspect esential al decorului din lumea veche. Incercati sa inlocuiti dulapurile cu cele care au arcuri sau curbe inalte si un finisaj natural din lemn. Pentru aspectul autentic al bucatariei vintage, puteti utiliza spatiul din dulap pentru a ascunde aparatele si alte gadget-uri moderne.

Nu uitati podeaua

Ne-am concentrat asupra a ceea ce puteti face pentru a schimba aspectul bucatariei la nivelul ochilor, dar asigurati-va ca nu treceti cu vederea calitatea estetica a pardoselii.

Piatra de marmura

Asa cum am mentionat anterior, marmura are caracteristici unice greu de gasit in alte materiale. Datorita venelor adanci naturale, pardoseala de marmura poate veni intr-o varietate de nuante reci intre alb si gri. Apoi puteti adauga covoare vintage colorate pentru a accentua zona si pentru a va proteja pardoseala.

Lemn

Contrastarea blaturilor cu pardoseala din lemn natural inchis la culoare este o modalitate excelenta de a crea o senzatie de casa primitoare. Desi lemnul nu este cel mai usor material de intretinut, acesta va crea aspectul organic al unei case bine vizitate.

Instalati o chiuveta din portelan

Instalarea unei chiuvete subtiri din portelan este o modalitate excelenta de a incorpora un element clasic in bucataria dvs. Chiuvetele din portelan nu sunt doar frumoase, , dar sunt, de asemenea, de lunga durata si durabile in mod exceptional, cu ingrijirea adecvata.

Bucataria dvs. este acum completa

Multi oameni incep sa aprecieze frumusetea naturala a bucatariilor vintage. Cu acest stil rustic, va veti simti cu siguranta ca acasa atunci cand pregatiti urmatoarea masa de familie.