Baie

Mozaicul in baie,un “must have”

Mozaicul in baie

O modalitate eficienta de a transforma aspectul baii este folosirea mozaicului. Le puteti include pe podele sau pe pereti pentru a transforma o baie plictisitoare într-o opera de arta colorata. Mozaicul in baie ne poate face sa ne simtim intr-un adevarat SPA.

Veti gasi o multime de placi de mozaic, fiecare cu o culoare, forma, textura sau material diferit. Designul  este nelimitat, astfel încât selectarea celui potrivit pentru configurarea ideala poate fi o provocare. Daca va modernizati baia si cautati inspiratie pentru design, iata câteva lucruri pe care ar trebui sa le cunoasteti.

Tipuri comune de placi de mozaic pentru baie

Mozaicul este disponibil în mai multe materiale. Cele mai comune soiuri sunt:

Piatra

Aceste placi ofera un aspect frumos si clasic oricarei camere. Textura pietrei confera baii un aspect natural, indiferent daca folositi pietricele multicolore sau marmura lustruita. Deoarece piatra este unul dintre cele mai comune materiale pentru placi mozaic, este usor sa gasiti placi cu modele si modele specifice.

Metal

Pentru un aspect mai industrial, un perete mozaic metalic va face baia sa arate eleganta si luminoasa. Suprafata stralucitoare a metalului reflecta lumina, facând baia mai stralucitoare si atractiva. Materialul este, de asemenea, rezistent la umezeala si la pete, astfel încât metalul este perfect pentru peretele baii.

Ceramica si portelan

Ca o alta alegere populara a placilor de mozaic, aceste materiale rezistente la apa sunt disponibile într-o varietate de finisaje si culori.

Motive pentru instalarea placilor de baie cu mozaic

Daca preferati peretii de baie sau podelele usor de întretinut, instalarea placilor de mozaic este o optiune excelenta. Acestea au o întretinere redusa, necesitând o stergere zilnica cu apa si detergent usor. Placile se mentin bine la caldura, lumina si umiditate, facându-le alegeri exceptionale pentru bai.

Placile de mozaic sunt extrem de durabile. Baia va avea  trafic intens, deci aveti nevoie de materiale pentru pereti si pardoseli care sa reziste utilizarii zilnice. Nu puteti deteriora cu usurinta aceste placi, dar puteti schimba rapid o placa crapata fara a înlocui totul, daca faceti acest lucru.

Cele mai bune tendinte ale placilor de baie cu mozaic

Pentru a va ajuta sa decideti cum puteti aplica mozaicuri la baie, iata câteva tendinte actuale:

Amestecati placile verzi si aurii pentru un aspect natural cu o nota de lux

Folositi placi gri cu o nota de albastru pentru un efect relaxant

Mozaicul in baie, placi  de culoare închisa, creeaza o estetica contemporana

Placile mozaic albastre si blaturile albe creeaza o tema de coasta fara efort

Placile albe cu un strop de gri lumineaza o baie mica pentru a face sa para mai spatioasa

Daca doriti sa va îmbunatatiti casa cu placi frumoase de mozaic pentru baie, echipa noastra experimentata va va ajuta sa selectati materialele potrivite si sa le instalati în mod expert la specificatiile dvs.