Fără categorie

Piatra, drumul spre casa dumneavoastra.

De cand piatra a intrat în casele grecilor antici, succesiunea etapelor care aduce piatra naturala in casa dvs.,nu s-a schimbat prea mult.

În primul rand, blocuri mari de piatra sunt taiate din cariera. Din acele blocuri, sunt taiate bucati subtiri de piatra, numite placi. Placile sunt apoi modelate si lustruite si expediate pentru instalare.

Ceea ce s-a schimbat uimitor, de-a lungul timpului, este tipul de utilaje folosite.
Masinile de baza implicate în procesul de fabricatie sunt fierastrau, rotoare si slefuitoare.

Fierastraiele îndeplinesc mai multe functii în timpul fabricarii. Un fierastrau taie blocurile masive de piatra în dale. În zilele noastre, fierastraul cu sarma de diamant scurteaza timpul procesului de taiere. Un fir metalic este împanzit cu diamante de calitate industriala, iar acest fir taie rapid piatra. Un fierastrau cu punte este apoi folosit pentru debita placa de piatra în forma potrivita pentru destinatia sa.

Aceste fierastraie folosesc de obicei lame de metal circulare împanzite cu diamante.  Apa este pulverizata pe lama pentru a o raci în timpul procesului de taiere. Tehnologia moderna a produs un nou tip de fierastrau care utilizeaza jeturi de apa combinate cu un material abraziv.

Slefuitorii finiseaza suprafata naturala aspra a pietrei la orice stadiu doreste consumatorul. Pietrele dure precum marmura si granitul pot fi lustruite pana la finisarea oglinzii. Slefuitul consta din tampoane rotative care au suprafatate cu o substanta abraziva. Cu cat granulele abrazive sunt mai fine si mai mici, cu atat este mai fina lustruirea. Majoritatea slefuitoarelor moderne pot produce o varietate de finisaje, de la aspectul neted si moale al pana la un finisaj de oglinda .

În trecut, aceste masini erau fie actionate manual, fie aveau o functie automata limitata. Timpul necesar pentru crearea unui produs finit era semnificativ. Un blat cu un profil de margine complex poate dura trei saptamani sau mai mult.

Cu introducerea tehnologiei CNC, totusi, timpul a scazut dramatic.

CNC sau controlul numeric al computerului utilizeaza tehnologia digitala pentru a controla cu precizie toate cele trei tipuri de masini de fabricat. CNC a redus timpul de productie la o singura dupa-amiaza pentru un blat, chiar si cu o margine foarte complexa. CNC face, de asemenea, conturarea pieselor proiectate în mod complex, precum semineele din piatra, rapida si simpla. Ceea ce ar dura în mod normal un sculptor sa sculpteze poate dura acum doar cateva ore.

Astazi, un blat îsi începe calatoria prin procesul de fabricatie. Un sablon din lemn sau plastic este taiat de pe blatul existent pentru a se asigura ca noul blat se potriveste perfect. În hala, sablonul este plasat pe o masa de digitalizare, dimensiunile sale exacte sunt înregistrate si trimise catre un program de asistare computerizata.

Apoi începe actiunea.

Un bloc masiv de piatra este asezat pe fierastraul iar computerul îi spune fierastraului la ce cote trebuie sa taie. Odata ce placa este taiata, aceasta este preluata de brate computerizate si mutata la masina CNC. Aici, o serie de fierastraie taie placa la dimensiunile corecte, taie gaurile adecvate si modeleaza marginile. Computerul controleaza fiecare aspect al procesului de modelare, iar operatorul nici macar nu trebuie sa ramana la masina pe toata durata. Blatul este apoi mutat la masina de lustruit, unde tampoanele de lustruit macina suprafata placii pana la finisajul dorit. Unele masini au ochi cu laser care asigura o finisare perfecta si uniforma pe întregul produs. Masinile de lustruit marginile sunt apoi utilizate pentru finisarea profilelor de margine.

CNC a dublat (sau mai mult) productivitatea majoritatii magazinelor de fabricatie care l-au achizitionat. A contribuit semnificativ la reducerea costurilor blaturilor, meselor, chiuvetelor, placilor si semineelor ​​din piatra naturala si va continua sa reduca aceste costuri. A crescut dramatic calitatea produsului finit. Si cea mai buna veste dintre toate este ca se va îmbunatati!