Intretinere

Sfaturi de intretinere

O curatare zilnica poate dubla durabilitatea pietrei naturale

Sfaturi de intretinere pentru piatra naturala.
Pietrele naturale, cum ar fi marmura, granitul si cuartul, transforma casa ta într-un spatiu elegant si luxos. In plus, pe langa funtionalitate, ele cresc si valoarea casei.

Cu toate acestea, pietrele naturale trebuie sa fie bine întretinute pentru pastrarea aspectului si functionalitatii lor. Cu o buna intretinere, functionalitatea lor creste pentru o lunga perioada de timp.  Din fericire, întretinerea este destul de simpla si usoara. Se poate face pe cont propriu. O curatare zilnica poate dubla durabilitatea pietrei naturale.

Iata cateva dintre cele mai importante sfaturi de întretinere pentru pietre naturale:

Impermabilizare periodica.


Etansarea este esentiala pentru pietrele naturale, deoarece ajuta la prevenirea ciobirii si a craparii, colorarii si conservarii aspectului si functionalitatii .

Frecventa de etansare depinde de tipul de piatra folosit. De obicei, etansarea este recomandata cel putin o data pe an. Pentru cele mai bune rezultate, se recomanda angajarea de servicii profesionale. Cu toate acestea, daca alegeti sa o faceti pe cont propriu, asigurati-va ca exista o buna  ventilatie.

Stergeti suprafata cu apa si o carpa curata


Pentru cele mai multe pietre naturale, stergerea cu apa si o carpa curata în fiecare zi este suficienta pentru a pastra frumusetea si durabilitatea. Asigurati-va ca nu utilizati nici un agent de curatare abraziv, deoarece acest lucru va provoca deteriorarea.  Utilizati numai un agent de curatare special conceput pentru curatarea acelui tip de piatra naturala.

 Lustruiti pietrele naturale din baie


Cand vine vorba de intretinerea pietrei naturale din baie, curatarea doar cu apa , nu se poate face. Este recomandat sa folositi doar produse speciale pentru piatra. Nu folositi produse acide pentru dizolvarea calcarului depus.

Utilizati suporturi pentru obiecte fierbinti


O modalitate simpla este sa utilizati suporturi pentru obiectele fierbinti.  Astfel evitati deteriorarea si patarea pietrei. Este recomandat sa  folositi si suporturi pentru pahare.

Chiar daca piatra naturala are o mare rezistenta, trebuie sa o protejam pentru a ne bucura de ea pe termen lung. Speram ca aceste sfaturi sa va simplifice intretinerea investitiei pentru mult timp.