Marmura

Marmura de Carrara

marmura de carrara
Ne intrebam de ce marmura de Carrara? Ce este atat de grozav la marmura italiana? Este cu adevarat mai buna decat marmura din alte zone?

Este adevarat ca cea mai faimoasa marmura din lume, marmura de Carrara, provine din Italia, mai exact din regiunea Carrara. Artiști precum Michelangelo și Donatello au folosit marmura Calacatta și Statuario pentru a crea unele dintre cele mai pretuite opere de arta. Aceste opera de arta au rezistat testului timpului, fiind printre cele mai cunoscute din lume. Marmura italiana si marmura de Carrara, este la mare cautare. Este frumoasa, durabila și aduce cu sine o reputatie de lux. Din acest motiv, multi prefera marmura italiana autentica.

Marmura italiana este considerata a fi superioara datorita puritatii, durabilitatii și culorii albe frumoase. Faptul ca multe sculpturi și opere de arta realizate in urma cu secole, exista și astazi, este o dovada a longevitatii .

O parte din motivul puritatii și durabilitatii marmurei italiene este modul in care a fost formata. Marmura este practic calcar cristalizat. Cand calcarul se confrunta cu o temperatura ridicata și o presiune mare, se formeaza cristale mari care  legate  impreuna creaza marmura. Caldura intensa distruge majoritatea impuritatilor gasite odata in piatra. In urma raman sectiuni mari de marmura alba cu vene colorate variate care o strabat. Culoarea și indrazneala venelor variaza in functie de cantitatea și tipul de minerale care sunt prezente in calcar. Acest lucru variaza in mod natural in functie de locatia marmurei, facand fiecare placa de marmura complet unica.

Un alt motiv pentru care marmura italiana este superioara, provine pur și simplu din bogatul patrimoniu de lucru al pietrei din Italia. Aceștia au fost primii care au eficientizat și perfectionat metodele de exploatare a carierei inca folosite astazi. Italienii au stabilit standarde foarte inalte pentru controlul calitatii și fac totul cu precizie. De fapt, italienii sunt considerati ca fiind unii dintre cei mai priceputi taietori și cioplitori din lumea pietrei de astazi.

Provenienta.

Marmura de Carrara provine dintr-o singura cariera din lume situata in Toscana, avand  o cerere foarte mare. Acest lucru face ca pretul marmurei de Carrara sa fie mai mare decat celelalte tipuri de marmura de pe piata. Retineti insa ca, din moment ce aceasta marmura este rara, este adesea duplicata, fara cunoștinta utilizatorului final.

Uneori, placile vor fi etichetate ca „italiene” atunci cand ar fi putut fi extrase in tari precum China sau Vietnam. Expediata in Italia pentru taiere și exportata in SUA pentru distributie, devine “ de Carrara”. Termenul „marmura de Carrara” ar trebui sa insemne literalmente ca marmura a fost extrasa din regiunea Carrara, nu doar ca a fost taiata acolo. Așadar, atunci cand cumparati marmura de Carrara, asigurati-va ca puneti multe intrebari pentru a confirma ca primiti efectiv ceea ce platiti.

Totusi, exista cateva alte alegeri de marmura foarte frumoase din alte zone. De exemplu, știati ca marmura folosita pentru construirea Memorialului Lincoln din Washington, D.C. a fost fabricata din superba marmura alba extrasa in Colorado (Calacatta Lincoln)?

Așadar, deși varietatea italiana este cu siguranta frumoasa, puternica și luxoasa, nu este singura optiune. Totusi, Marmura de Carrara defineste eleganta si durabilitatea!