Ambianta

Angajarea unui designer de interior

design realizat de un designer de interior

Angajarea unui designer de interior este o decizie semnificativa in planificarea spatiului. Fie spatiu de locuit sau de lucru, poate avea un impact pozitiv pentru  optimizarea spatiului.

Ce este un designer de interior

Un designer de interior efectueaza analize tehnice si evalueaza nevoile si obiceiurile de trai ale indivizilor si grupurilor dintr-un spatiu. Acestia utilizeaza tehnici moderne, alege mobilierul, corpuri  de iluminat si amenajeaza spatiul astfel incât sa fie optim pentru utilizare.

De ce este important sa angajezi un designer de interior

Clientii rezidentiali ar trebui sa ia in considerare angajarea unui designer, mai ales daca spatiul este impartit cu mai multe persoane.

Intr-un alt caz, daca spatiul va fi multifunctional, utilizat pentru alimentatie sau pentru birouri, ar trebui consultat un designer. Pentru spatiul multifunctional, este cruciala luarea in considerare a izolarii fonice, a vizibilitatii, a aspectului si a compartimentarii.

Proprietarii pot conta pe designeri de interior pentru a identifica scopul si functia fiecarei camere, astfel incât utilizarea si functia ocuparii sa fie optimizate. Acest lucru permite maximizarea investitiilor imobiliare, in special pentru cei care detin spatii de birouri.

Proiectantii furnizeaza desene care ilustreaza ceea ce trebuie facut, dimensiunile si detaliile de constructie. In timp ce specificatiile de autor documenteaza acest detaliu: standarde de constructie si calitate a materialelor.

A avea un buget este absolut necesar pentru succesul unui proiect.

Stabilirea bugetului de la inceputul proiectului, este esential pentru obtinerea a ceea ce este necesar in zona de confort a cheltuielilor. Este important sa intelegeti ceea ce cautati pentru un proiect de renovare inainte de a incepe si apoi sa stabiliti cum sa alocati aceste resurse. Alocati un buget sau o gama de costuri pentru fiecare tip de furnizor de servicii cu care doriti sa lucrati.

Avantajele angajarii unui designer de interior

Negocierea materialelor si preturilor. Un designer de interior isi poate ajuta clientii sa negocieze materiale si servicii de instalare.  Lucrand cu numerosi furnizori ,stiu unde sa obtina cele mai bune materiale la preturi  corecte.

Un designer de interior planifica spatiul de locuit sau de lucru in mod corespunzator. Ofera in acelasi timp sfaturi utile pentru a face imposibilul (adica combina spatiile de lucru si de joaca intr-un mod util)

Designerii de interior au adesea o retea extinsa de furnizori cu marfa de calitate.

Designerii de interior pot furniza scheme si modele pentru lumini, lampi si orice alta componenta a unei case. Astfel  se realizeaza un un aranjament  cu adevarat unic

Designerii de interior au un arsenal de trucuri atunci când vine vorba de proiectarea spatiilor care se potrivesc utilizarilor multifunctionale.  

Designerii pot ajuta oamenii sa realizeze concepte unice si flexibile si sa le imbine subtil in viata de zi cu zi.

Dezavantaje potentiale ale utilizarii unui designer de interior

Utilizarea unui designer de interior este adesea asociata cu costuri sau buget crescut, deseori necesare pentru crearea de modele unice

Lucrul cu un designer de interior poate necesita timp suplimentar din partea dvs. pentru a va coordona si a va intâlni .

Necesita viziune comuna. Unii designeri de interior sunt exceptionali in crearea spatiilor art deco, moderne sau industriale, in timp ce altii exceleaza in alte domenii.  O viziune de proiectare comuna este cruciala in realizarea spatiului pe care il imaginati

Fii sincer cu privire la stilurile de viata si de lucru.  Cea mai mare gresala este sa nu fii clar si realist in ceea ce priveste utilizarea spatiului.

Este posibil ca evaluarile sa nu fie gratuite. Unii designeri de interior ar putea solicita un avans pentru a efectua cotatii si consultari inainte de a incepe un proiect

Designerii de interior au o gama larga de costuri si aptitudini tehnice. Exista designeri de interior studenti care pot fi angajati.

Inainte de a angaja un designer, incercati sa faceti o cercetare in acest sens.

Cautati firme locale de design interior si solicitati referintele proiectului folosind Google si alte motoare de cautare.

Parcurgeti revistele de design interior si cititi articole, pentru a va inspira

In speranta ca acest articol va este de folos, va uram o calatorie placuta in aventura renovarii casei dumneavoastra!