Onix

Onixul, o alegere inspirata?

onixul

Onixul este o piatra naturala cu adevarat încantatoare, cu o istorie lunga si fascinanta. Folosit de-a lungul veacurilor pentru bijuterii aceasta piatra de lux este folosita si pentru blaturi, seminee sau lavoare.  Pe perete, creeaza un adevarat spectacol decorativ .Onixul este foarte cautat pentru aspectul sau unic si pentru faptul ca este una dintre putinele pietre care pot fi iluminata din spate datorita transluciditatii sale.

Blatul de Onix

Ca toata piatra naturala, trebuie sa sigilati blaturile Onix cu un etansator de înalta calitate pentru a ajuta la atenuarea deteriorarii. Onix este una dintre pietrele cu preturi mari de pe piata, astfel încat trebuiesa folositi pe cel mai bun sigilant posibil a fi  protejat de uzura. Este una dintre cele mai fragile si delicate pietre naturale pe care le puteti instala ca un blat. Din acest motiv, este recomandat sa îl utilizati doar ca un blat într-o zona fara o utilizare frecventa.

În schimb, Onixul poate straluci ca un blat de bar personalizat si este folosit de o multime de baruri comerciale ca un factor WoW. Daca renovati sau construiti un bar în casa dvs., atunci Onixul poate fi o alegere excelenta si creeaza o atmosfera fantastica. Sigur nu va trece neobservat de catre oaspetii dumneavoastra. Doar fiti atenti la natura ei delicata si asigurati-va ca utilizati suporturi pentru pahare. Nu este recomandat sa instalati ONIX ca blat de bucatarie, dar asta nu înseamna este imposibil. Trebuie doar avuta in vedere o intretinere atenta si de durata.

In jurul semineului

Semineul este exact tipul de scenariu în care Onix poate fi pus in valoare, devenind vedeta. Aplicatiile orizontale, cum ar fi blaturile, sunt, în general evitate, dar cand sunt plasate vertical, practic toate dezavantajele sale sunt eliminate. In functie de dimensiunea semineului dvs., puteti opta si pentru placi de la Onyx pentru un efect extra dramatic. Bookmatching este atunci cand un bloc de piatra este taiat pe doua parti diferite, producand placi care sunt o imagine oglinda una de cealalta. Cand sunt plasate împreuna, venea si modelul se conecteaza împreuna si curge fara probleme peste placi, facand o senzatie izbitoare.

Lavoarul

Baia este locul ideal pentru ONIX daca doriti sa îl utilizati într-o aplicatie orizontala. Acest lucru se datoreaza faptului ca suprafata sa nu va va fi utilizata foarte mult. Cu toate acestea este întotdeauna mai bine sa fiti atenti la curatarea oricaror pete de la pasta de dinti, apa de gura si cosmetice. De asemenea, va trebui sa sigilati lavoarul de  Onix pentru a preveni zgarierea si colorarea . In general, întretinerea va fi mai dificila decat cu o alta piatra naturala, cum ar fi granit sau cuart. Trebuie sa parcurgeti o linie fina între frumusete si munca pe care o necesita intretinerea acestei pietre.

Scop pur decorativ

Daca as recomanda o utilizare pentru ONYX mai presus de toate, ar fi ca un spectacol decorativ pe un perete. Acest tip de aplicare este locul în care Onix îsi poate arata cu adevarat frumusetea ca centru dominant într-o camera. In camera de zi, bucatarie sau baie, una sau mai multe placi de Onix, aduc o experienta din alte lumi. Efectul este amplificat în special daca este iluminat.

Un alt motiv care face Onixul foarte cautat este ca poate fi iluminat din spate sau dedesubt. Acest lucru scoate si accentueaza detalii fine în piatra. Cea mai eficienta modalitate de al ilumina, este cu benzi LED instalate pe spatele fiecarei placi. Acest lucru creeaza o lumina suficienta pentru a penetra pe deplin suprafata si pentru a evidentia toate caracteristicile frumoase ale Onixului.

Concluzie

Este una dintre cele mai exotice si mai luxoase optiuni de piatra naturala de pe piata. Cu siguranta nu este o potrivire buna pentru fiecare proiect, dar poate aduce un suflu  nou în orice camera.