Quartz compozit

Cuartul compozit sau natural?

cuartul compozit

Cuartul compozit.

Cuartul compozit de astazi combina tehnologia moderna cu luxul si atractia pietrei naturale. De aici rezulta o serie de optiuni care sunt atat frumoase, cat si durabile! Disponibile în culori uni sau în modele de aspect de piatra naturala, „noile” suprafete din cuart tehnic va vor surprinde si uimi!

Diferenta

Cuartul natural este un mineral care se formeaza în clustere. Este printre cele mai abundente minerale de pe pamant si este extrem de puternic, al doilea dupa diamant.

Cuartul compozit este format din ingrediente care, atunci cand sunt combinate, capata calitati ale pietrei naturale. Aceste ingrediente sunt minerale de cuart (pana la 93%) si mai multi aditivi suplimentari, cum ar fi rasina si culoarea.

Cand Quartzul natural este combinat cu rasini si se formeaza sub caldura si presiune, crapaturile si crevasele dintre cristalele de cuart sunt umplute. Astfel  se creeaza un material de suprafata puternic neporos … Cuart proiectat.

Cuartul compozit se foloseste cu succes in bucatarii profesionale, laboratoare medicale, birouri, bucatarii casnice.

Pro si contra dezavantaje ale cuartului compozit

Pro:

Non-poros: Exista putine îngrijorari cu privire la bacteriile si germenii care se aseaza într-un blat din cuart proiectat. De asemenea, este mai putin probabil sa se pateze.

Fara întretinere: deoarece nu este poros, Quartzul compozit îsi pastreaza luciul si nu necesita etansare. Se curata usor cu apa si sapun usor

Uniformitate în modelele de culoare: o placa de piatra naturala poate avea variatii mari în modelul de culoare de la un capat la altul. Cuartul proiectat are un model de culoare consistent pe toata placa.

Paleta larga de culori: cuartul proiectat are mai multe optiuni de culoare care nu sunt disponibile în piatra naturala, cum ar fi verde stralucitor, albastru si galben.

Miscare: Cuartul de astazi proiectat a fost conceput pentru a reflecta miscarea, culoarea si stralucirea pietrelor naturale, cum ar fi granitul si marmura.

Optiuni de stil: cuartul artificial poate fi proiectat pentru a se potrivi cu orice design.

Contra:

Susceptibil la daune cauzate de caldura si impact: Cuartul proiectat poate sa ciobeasca sau sa se crape sub impact puternic si necesita protectie pentru a -l feri de obiecte fierbinti.

Sensibilitate chimica: Poate fi deteriorat de substantele chimice de uz casnic, care au o baza foarte acida sau alcalina, cum ar fi produsele de curatat cu inalbitor.

Sensibilitate la zgarieturi: rasina care leaga cristalele de cuart este susceptibila la zgarieturi atunci cand taiati direct pe suprafata

Utilizare limitata: nerecomandat pentru aplicatii exterioare sau pentru semineu

Costul.

Blaturile din piatra naturala variaza foarte mult în ceea ce priveste costurile. Cuartul proiectat variaza în mod similar cu o gama larga de preturi. Ramane la latitudinea consumatorului sa decida ce variabile sunt cele mai importante pentru el. Acestea ar fi costul, stilul, durabilitatea si întretinerea atunci cand compara Cuartul compozit  cu Piatra Naturala.

Selectarea marcii

Compozitia materialului de inginerie cuart este practic aceeasi pentru toate marcile. Prin urmare, diferentiatorii de top atunci cand selectati o marca sunt:

Asigurati-va ca este un material proiectat cu cea mai recenta tehnologie.

Solicitati o selectie larga de modele care va extind alegerile si fac referire la stilul dvs. individual

Cautati stralucire, adancime si claritate în material

Cautati modele de ultima generatie care sa includa miscare în materialul care oglindeste piatra naturala

Cautati timp de livrare rapida .

Cercetati un punct de pret competitiv

Daca doriti un material  durabil, sofisticat, cu întretinere redusa ,cu o  multitudine de culori si modele, atunci Cuartul compozit este alegerea!