Gradina

Aleile din piatra.

aleile din piatra

Aleile din piatra sunt alegeri foarte populare pentru tot felul de zone exterioare, curti si gradini. Este usor de inteles de ce. Piatra naturala vine într-o gama larga de soiuri, nuante, culori și tipuri. Este o solutie durabila și pe termen lung pentru peisajul curtii dvs.

Una dintre putinele ezitari pe care le au unii oameni in a instala pasarele din piatra este pretul pietrei. Da, piatra nu este cel mai ieftin dintre materialele  pentru utilizarea în constructii interioare sau exterioare. Cu toate acestea, exista o multime de modalitati de a folosi piatra la pret accesibil.

Idei de pasarele din piatra naturala

1. Calcarul

Calcarul este o alegere fantastica pentru o pasarela din piatra. Aceasta piatra naturala este extrem de durabila, vine intr-o varietate de culori, poate fi taiata la toate dimensiunile si formele. Ofera o textura antiderapanta, facand-o excelenta pentru utilizare în exterior.

De asemenea, calcarul este printre cele mai ieftine materiale de piatra. Asadar, este tipul de piatra naturala care sa fie excelent atat în ​​ceea ce priveste stilul, functionalitatea, cat si rentabilitatea.

2. Piatra Mixta

Amestecarea pietrelor nepotrivite si de dimensiuni diferite pare doar o scurtatura pentru a economisi bani, dar este de fapt o alegere excelenta de design.

Imperfectiunea asimetrica a unei cai mixte de piatra imita imperfectiunea naturii si ofera avantajul suplimentar de estetica vizuala a diferitelor tipuri de pietre simultan.

În plus, desigur, este de fapt o investitie accesibila pentru curtea sau gradina dvs.

3. Trepte de piatra

Aceasta idee de pasarela din piatra este conceputa pentru curtile cu dealuri sau pante, mai ales daca sunt necesare scari.

Treptele din piatra ofera aceleași beneficii ca si pasarelele din beton, dar la un pret mult mai ieftin.

Indiferent daca treptele sunt facute din piatra masiva sau linii de pietre mai mici, sigur vor arata uimitor.

4. Piatra rotunjita clasica

O alta modalitate de a folosi piatra pentru aleea dvs. este sa utilizati pietre perfect rotunjite si netede. Acest lucru va crea un efect fermecator, va arata uimitor si va pastra aspectul general al unei pasarele de piatra fara cost ridicat.

5. Placi patrate de piatra

Acesta este un clasic: placi drepte, patrate de piatra. Aceasta idee de pasarela de piatra este simpla, uimitoare si la preturi accesibile.

Puteti alege, granit, travertin, ardezie, astfel încât sa puteti gasi nuanta, modelul și culoarea perfecta pentru gradina dvs.

6. Calea cu pietris tivit

O alta idee de pasarela de piatra fantastica si accesibila este o poteca cu pietris cu margini de piatra. Pasarela in sine este realizata din pietris, un material extrem de accesibil și util.

7. Pavajul

Pavelele sunt taiate asemenea caramizilor, care sunt dispuse la fel ca si caramizile obisnuite. Folosirea pietrelor naturale în acest format este o modalitate excelenta de a crea o pasarela din piatra durabila si practica. Spre deosebire de utilizarea de placi mari de piatra naturala, obtinerea de pavele poate fi o solutie mai rentabila.

8. Mulci și piatra

Similar cu pietrisul și piatra, utilizarea mulciului si a pietrei pentru aleea dvs. ,implica utilizarea unui material mai ieftin, dar subliniat de piatra naturala . Mulciul este o alegere excelenta pentru caile din zonele exterioare in care doriti sa pastrati gradina și senzatia organica.

Pietrele plate așezate de-a lungul mulciului permit o pasarela eficienta, fara a fi nevoie sa se depaseasca prea mult costul. Usoara, accesibila și uimitoare de privit, o pasarela de mulci si piatra este o optiune excelenta.

Similar cu utilizarea pavelelor obisnuite, nu trebuie sa investiti prea multi bani pentru a obtine un efect cu adevarat uimitor

Aleile din piatra functioneaza uimitor, arata uimitor si exista o multime de modalitati accesibile de a incorpora piatra în curtea dvs.