Quartitul

Cuartitul in design interior

quartit

Cuartitul este, fara indoiala, o tendinta printre designerii de interior si proprietarii de case. Il vedem frecvent prezentat in reviste de design si alte publicatii de arhitectura. Datorita frumusetii sale imense si durabilitatii mari, cuartitul este din ce in ce mai apreciat.

Care sunt diferentele dintre cuart si cuart? Unde este cel mai bine folosit cuartitul? In aceasta postare, vom oferi raspunsuri la aceste intrebari. Vom afla mai multe despre una dintre cele mai rezistente pietre naturale pe care le putem gasi.

S-ar putea sa va intrebati de ce cuartitul este in zilele noastre atat de popular printre arhitecti si designeri. Probabil pentru ca este una dintre cele mai dure si mai versatile pietre naturale. Pe langa mentinerea proprietatilor aproape inalterabile in timp, aspectul natural si frumusetea ,fac din cuartit o alegere din ce in ce mai populara.

Dar ce este exact cuartitul?

Cuartitul este adesea confundat cu cuartul datorita numelui sau similar, dar sunt doua pietre diferite. Compozitul de cuart este o piatra artificiala. Cuartita, care este o piatra naturala formata din gresie din pamant, fiind expusa la caldura si presiune intensa in timp.

Gama de culori si modele sunt rezultatele directe ale temperaturii si presiunii ridicate pe care aceasta piatra le experimenteaza in interiorul pamantului. Cuartitul vine in principal in tonuri pamantii, dar poate fi gasit si in nuante de maro, gri si negru. Poate varia de la culori solide la stralucire cristalina. Este adesea o optiune populara pentru persoanele care doresc sa dea un aspect mai natural si mai pamantesc unei ambiante.

In ceea ce priveste utilizarea, cuartitul este o piatra naturala cu utilizari aproape nelimitate. Este utilizat pe scara larga in pardoseli, placarea peretilor, bai, bucatarii si seminee. Rezista bine traficului intens si conditiilor meteorologice dure.

Este cea mai buna alegere de piatra naturala pentru blaturile de bucatarie. Acest fapt se datoreaza durabilitatii si rezistentei sale la substante chimice, caldura si zgarieturi. In plus, cuartitul nu se va grava din cauza acizilor, precum sucul de lamaie sau otetul.

Unul dintre cele mai atractive beneficii ,este ca unele soiuri arata asemanator cu marmura, dar necesita mult mai putina intretinere. Cuartitul ramane frumos de-a lungul anilor si cu siguranta va creste valoarea si atractivitatea casei tale.

Daca doriti sa includeti cuartitul in casa dvs., puteti arunca o privire la colectia noastra: Cristallo, Exuberant Brown, Iceberg, Calipso Gold, Symphony si Taj Mahal. Va rugam sa nu ezitati sa ne contactati pentru mai multe informatii.