Piatra cu istorie

Piatra antichizata sau recuperata ?

piatra recuperata

Piatra antichizata sau recuperata – care este diferenta?

Piatra antichizata si recuperata se regaseste in gama larga pe piata, datorita faptului ca suntem pasionati de aceste materiale.  

Capabile sa suporte destul de mult traficul intens, ambele au propria lor poveste de spus. Pietrele autentice, recuperate, au in spate multi ani de istorie.  Podelele antice care sunt finisate de mesteri iscusiti, reproduc caracteristicile frumoase ale acestor pietre vechi.

Dar care sunt principalele diferente dintre aceste doua tipuri de piatra naturala?

 De ce credem ca ar trebui sa le alegeti pentru cel mai recent proiect al dumneavoastra?

Piatra recuperata

Salvata din cladiri vechi, trotuare, biserici, santiere de demolare, piatra recuperata este doar pentru a fi reutilizata in alta parte. Poate varia de la tigle vechi,reutilizate ca pardoseala, pana la placi de pe strazile aglomerate care au fost pasite, poate, chiar de secole.

Cheia pentru recuperarea unui material este faptul ca nu este nou, ci este luat dintr-un cadru pentru a fi apoi folosit intr-un loc nou.

Din pacate, in Romania, piatra recuperata a inceput sa fie apreciata destul de tarziu. In ultimul timp, multi proprietari incep sa includa piatra recuperata in noile lor proiecte.

In Marea Britanie, piatra obtinuta din case, gradini, strazi si spatii publice , se reutilizeaza de multa vreme. Aceasta este de obicei reutilizata pentru pavajul exterior datorita grosimii sale. Cu toate acestea, piese mai subtiri pot fi selectate si pentru utilizare in interior.

In Franta, calcarele recuperate sunt foarte apreciate istoriei lor.

Pe langa aspectul lor, o alta proprietate semnificativa a pietrelor recuperate este faptul ca sunt durabile. Faptul ca pot fi asezate intr-un singur loc timp de multi ani si apoi folosite in alta parte,este o dovada a durabilitatii. Pe langa aceasta, caracterul si frumusetea le este sporita.

Piatra antichizata

Fabricate din calcar proaspat extras, placile de piatra invechite prezinta multe dintre caracteristicile mult indragite ale unei podele vechi autentice. Pe  fiecare placa se aplica o serie de finisaje pentru a se asigura ca este unica fata de urmatoarea. Astfel se si obtine efectul dorit. Aceste metode de finisare au fost cercetate si perfectionate de-a lungul timpului. Continuam sa lucram pentru a crea noi optiuni de pardoseala antica si pavaj.

Pardoselile din piatra antichizata se dovedesc potrivite pentru o gama larga de proiecte datorita pretului lor mai mic . De asemenea, faptul ca pot fi produse in bucati mult mai subtiri, permite sa fie instalate cu usurinta in majoritatea proiectelor.

Pe langa pietrele noastre finisate manual, alte optiuni de invechire includ finisaje cu procese automate. Aceste pietre tind sa fie mai uniforme ca aspect, facandu-le potrivite atat spatiilor moderne, cat si mai rustice. Faptul ca sunt finisate la masina, inseamna, de asemenea, ca pot fi vandute la o categorie de pret mai mica.

Pentru multe dintre podelele noastre antichizate, modul in care sunt asezate este, de asemenea, cheia aspectului lor.

Orice tip de piatra ati prefera, Marmo Glass va asteapta pentru a va ajuta in viitoarele dumneavoastra proiecte.