Gradina

Pietrele pentru terasa si pietrele pentru alei

Pietre pentru terasa

Exista o diferenta intre pietrele pentru  terasa si pietrele pentru alei? Pot fi aplicate pietre de terasa ca alei? Vom raspunde la urmatoarele Intrebari In acest articol si va vom oferi informatii esentiale despre aceste materiale peisagistice.

 

Ce sunt pietrele de terasa?

Pietrele pentru terasa sunt de obicei intercalate, spre deosebire de beton, asfalt si alte materiale solide de terasa. De asemenea, sunt durabile si flexibile. In al doilea rand, pot rezista presiunii, traficului intens si uzurii de zi cu zi. Datorita acestor factori, pietrele de terasa nu sunt predispuse la crapare si le puteti inlocui cu usurinta daca este necesar.

Aceste pietre sunt naturale si nu artificiale, motiv pentru care nu exista doua pietre la fel. In plus, materialul este disponibil Intr-o gama larga de dimensiuni, texturi, culori si forme. Prin urmare, veti gasi o piatra care se va potrivi cu usurinta tuturor cerintelor dvs. Puteti chiar sa le asezati pe diverse modele si modele pentru a semana cu o suprafata cu placi plate.

 

Gresia

Gresie este o optiune populara datorita usurintei sale de instalare. In afara de asta, este foarte versatila si de lunga durata, facandu-o un material excelent pentru orice terasa.

 

Calcarul

Calcarul este o piatra naturala uimitoare, dar durabila, utilizata in structuri de pe tot globul. Este disponibil Intr-o varietate de culori, de la crem deschis pana la cele mai Inchise. Prin urmare, puteti aranja diverse tipuri de calcare pentru a crea o terasa unica, care sa iasa in evidenta printre celelalte. Mai mult, puteti instala aceasta piatra si ca pardoseala de interior.

 

Ardezia

Ardezia este una dintre cele mai dure pietre de terasa din jur care poate prelua elementele exterioare. Se poate plasa direct pe sol, fara sa va faceti griji cu privire la coroziune. Aceasta este una dintre cele mai usor de utilizat pietre de terasa daca doriti sa creati un aspect uniform pentru spatiul dvs. exterior. Ajuta, de asemenea, la cresterea atractivitatii sale estetice.

 

https://marmoglass.ro/index.php/categorie-produs/travertine/Travertinul

Travertinul nu este doar puternic, ci si o piatra frumoasa de terasa. Combina aspectul aspru cu tonurile naturale. Prin urmare, aceasta piatra naturala este perfecta daca doriti o curte cu un farmec rustic.

 

Ce sunt pietrele pentru alei?

Unul dintre scopurile principale ale pietrelor de alei este de a va proteja plantele si Intreaga gradina. Ele servesc ca un loc solid pe care oamenii pot calca pentru a evita deteriorarea plantelor si ierbii. Le puteti folosi chiar si pentru a separa zonele din gradina.

De asemenea, puteti crea o pasarela practica si sigura pentru dvs si oaspeti, de la poarta pana la usa casei.

 O alta functie sale este ca element decorativ daca doriti sa oferiti zonei dumneavoastra exterioare o caracteristica unica personalizata.

Materialele de piatra sunt disponibile in diferite tipuri, ceea ce Inseamna ca veti gasi unul care se potriveste designului, gustului si personalitatii dvs.

Piatra naturala este unul dintre cele mai populare materiale pentru instalarea aleilor, datorita durabilitatii sale extreme si a capacitatii de a rezista la diferite conditii meteorologice.

Piatra, granitul, gresia si ardezia sunt unele dintre cele mai comune pietre naturale folosite pentru alei.

Exista multe moduri de a proiecta aleile gradinii. Puteti crea cai mai mari sau puteti grupa pietre mai mici

Daca doriti ceva distinct, puteti chiar sa cereti furnizorului dumneavoastra de piatra sa personalizeze o taietura potrivita nevoilor dumneavoastra.