Piatra naturala

5 intrebari atunci cand cumparati piatra naturala

Este usor folositi piatra naturala pentru proiectul dvs. Acest material pentru peisaj este durabil, frumos si va face ca proprietatea dvs sa iasa in evidenta.

Dar alegerea tipului potrivit de piatra pentru peisaj si finisaj este o cu totul alta poveste. Productia de piatra naturala difera de la o cariera la alta.

Asadar, atunci cand cumparati piatra naturala, asigurati-va ca puneti urmatoarele intrebari :

Cat de poroasa este piatra aleasa?

Pietrele naturale nu sunt create in mod egal. Unele pietre naturale sunt mai poroase decat altele. Daca o piatra cu o suprafata mai poroasa intra in contact cu substante acide, se poate deteriora si necesita curatarea si etansarea suprafetei.

Deci, atunci cand aveti deja o piatra in minte, asigurati-va ca luati in considerare unde o veti instala sau folosi.

De exemplu, selectarea unui calcar de culoare mai deschisa este perfect pentru o zona cu multi copaci si frunze. Ar fi o idee buna sa sigilati piatra, astfel incat sa-si pastreze aspectul curat.

Cat de groasa trebuie sa fie piatra?

Daca veti folosi pietre naturale ca placi pentru pereti sau podele, optati pentru o grosime de 0.8-1 cm.

Grosimea de care aveti nevoie pentru gratare sau blaturi de bucatarie in aer liber este de obicei de 3 cm grosime. Pe de alta parte, pavele din piatra naturala utilizate pentru aplicatii exterioare au o grosime de aproximativ 1-1.2 cm.

 Pentru proiectele rezidentiale si amenajarea peisagistica comerciala, multi arhitecti recomanda folosirea pavelelor din piatra naturala de 3 cm grosime.

Care sunt finisajele oferite?

Finisajul depinde foarte mult de aplicare – interioara sau exterioara – si, de asemenea, de tipul de uzura la care va fi supusa suprafata.

Cele mai populare finisaje pentru piatra de exterior sunt naturale sau scapitate, sablate, fiamate, slefuite sau antichizate.

Finisajul poate schimba substantial aspectul pietrei. De exemplu, unele dintre granitele si calcarele noastre vin cu finisaje flamate si periate, care au un aspect unic. Aceasta textura grea este obtinuta datorita unei combinatii de caldura si periaj. Un granit periat poate fi uneori mult mai bogat si mai inchis ca ton.

Finisajul pe care il alegeti va depinde in mare masura de preferintele si gustul dvs. Exceptia o face cazul in care siguranta este principala dvs. preocupare. In general, placile de dimensiuni mai mari si cele cu un finisaj lustruit tind sa fie mai alunecoase . Daca este cazul, atunci opteaza pentru un finisaj cu mai multa textura. Cel mai potrivit finisaj de piatra pentru proiecte comerciale, hoteluri, piete, terase si birouri, este fiamat sau fiamat si periat.

Esantionul se va potrivi bine cu piatra pe care o veti livra?

Pietrele sunt materiale naturale. Aceasta inseamna ca culorile lor vor varia. Daca acest aspect va ingrijoreaza, puteti solicita mai multe esantioane pentru a obtine o idee despre variatia pietrei.

De exemplu, puteti cere 2-3 bucati de mostre intr-o anumita dimensiune. Evaluati fiecare mostra si, daca observati ca exista o cantitate enorma de variatii in gama de culori a pietrei, atunci luati in considerare o optiune diferita care este mai consecventa sau cereti furnizorului o alternativa buna.

Trebuie sa sigilez piatra naturala?

De obicei, etansantii sunt folositi pe piatra naturala pentru a o intuneca. De asemenea, ii poate oferi o suprafata slefuita sau texturata pentru un aspect mai stralucitor. Este intotdeauna recomandabil sa sigilati pietrele naturale de culoare mai deschisa, mai ales cand sunt expuse la copaci, frunze, muschi sau sare. De asemenea, va recomandam sa etansati calcarul pentru a preveni estomparea acestuia de la UV/lumina solara.