Gradina

Pasarela din piatra

pasarela din piatra naturala

O pasarela piatra naturala poate creste valoarea totala a proprietatii dumneavoastra. De asemenea, pasarelele realizate din pietre naturale sunt menite sa reziste multi ani si necesita întretinere mica sau deloc.

Produsele noastre vor arata întotdeauna grozav, fara efort din partea dumneavoastra. Cu toate acestea, calea dvs. de piatra va necesita în continuare curatare din cand în cand. Este demn de remarcat faptul ca unele pietre naturale sunt mai predispuse la pete, mucegai si murdarie.

Ca în cazul oricarei investitii, doriti ca pasarela dvs. de piatra continua sa-si pastreze aspectul estetic si luxos. Din fericire, pietrele de peisaj precum granitul, travertinul si ardezia sunt extrem de rezistente la daune. Prin urmare, cerintele lor de întretinere sunt minime.

Avand în vedere acest lucru, iata trei moduri de a curata o pasarela sau o terasa din piatra naturala:

1. Curatare generala: maturare si spalare de baza

2. Murdarie rezistenta: spalati cu un agent de curatare a suprafetelor conceput pentru piatra

3. Murdarie profunda: spalare sub presiune cu presiune usoara-moderata

1. Curatare generala

Evaluati suprafata pasarelei sau alee de piatra pentru a determina ce tipuri de pete sunt prezente. Amintiti-va ca trebuie sa maturati si sa spalati orice pietra instalata în aer liber.

Pentru curatarea de baza, puteti folosi detergentul de vase:

• Într-o galeata mare, amestecati cateva picaturi de detergent de vase cu apa calduta.

• Aplicati solutia pe suprafata de piatra folosind o matura cu peri densi si grosi.

• Acoperiti întreaga suprafata de piatra cu spuma.

• Dupa cateva minute, clatiti-o cu apa curata.

Nu uitati sa testati mai întai o zona mica dintr-un  colt înainte de a urma acest proces pentru zonele ramase. Procedand astfel, veti asigura ca nu exista efecte adverse care ar putea cauza deteriorarea permanenta a pietrei.

Asigurati-va ca evitati sa folositi o matura cu peri de sarma pentru a nu zgaria frumoasa pasarela din piatra.

2. Murdarie rezistenta

Daca mai exista murdarie rezistenta, o puteti îndeparta prin înmuierea cu solutie de curatare:

• Pur si simplu combinati apa si un agent de curatare a pietrelor într-o sticla cu pulverizator.

• Daca exista pete adanci, faceti solutia mai puternica adaugand mai putina apa.

• Pulverizati apa si amestecul de curatare peste murdarie si pete.

• Lasati-l timp de cel putin 30 de minute.

• Frecati folosind o perie de nailon.

• Îndepartati excesul de solutie stergand suprafata.

Nu uitati sa urmati întotdeauna instructiunile producatorului atunci cand utilizati produse de curatat pietre.

3. Murdarie profunda.

Masina dvs. de spalat cu presiune poate avea grija de murdaria dura. Asigurati-va ca duza pe care o veti folosi va pulveriza apa într-un mod asemanator unui ventilator. De asemenea, pentru a preveni descuamarea sau deteriorarea partilor pietrelor, stati la o distanta recomandata de zona pe care o veti spala.

Masinile de spalat cu presiune sunt masini foarte puternice, asa ca nu le folositi frecvent. Este recomandabil sa spalati cu presiune o singura data în fiecare sezon. Procedand astfel, veti proteja integritatea pietrei dumneavoastra.

Din nou, începeti întotdeauna prin a testa într-o zona mica. Pietrele, cum ar fi gresiile, pot avea o usoara descuamare ca urmare a spalarii puternice cu presiune. Pe de alta parte, o piatra, cum ar fi granitul, poate rezista la spalarea puternica cu presiune, de obicei, fara semne de uzura la suprafata.

Sfaturi suplimentare de curatare

• Maturati întreaga suprafata a pavelelor dumneavoastra din piatra naturala pentru a îndeparta resturile, cum ar fi frunzele, nisipul si pietrisul. Începeti prin a matura în directie orizontala, apoi din nou într-o maniera verticala. Aceasta metoda va va asigura ca veti putea îndeparta petele de murdarie care s-au asezat între rosturile de chit ale pietrelor.

• Curatati imediat scurgerile. Soarele va usca scurgerile în pavelele de piatra. Deci, ori de cate ori vedeti o scurgere, stergeti-o instantaneu. Aplicati un detergent daca este necesar.

• Înainte de a utiliza orice produs de curatare, testati-l mai întai pe o pavela. Aceasta va arata daca produsul pe care l-ati achizitionat va cauza decolorarea sau eroziunea pietrei.

Daca aveti întrebari despre pasarela din piatra naturala sau intentionati sa instalati una, nu ezitati sa ne trimiteti un mesaj. Echipa noastra de asistenta este mai mult decat fericita sa va raspunda la orice întrebari.