Pardoseala

Pardoselile din piatra naturala pe timp de iarna

pardoseli iarna

Odata cu instalarea iernii, casele si pardoselile din piatra naturala, sunt mai expuse la vremea aspra a sezonului. In timp ce pentru unii oameni aceste luni reci inseamna cacao fierbinte, schi si oameni de zapada, altii se simt  ingrijorati.  Aleile acoperite cu zapada, drumuri inghetate si posibilele daune, toate acestea produc fiori reci.  Cu toate acestea, majoritatea oamenilor nu stiu ce pot face pentru a-si proteja suprafetele exterioare in timpul sezonului rece.

Vremea de iarna afecteaza intr-o anumita masura toate pietrele naturale. Desi placile ceramice rezista foarte bine in aer liber in timpul iernii, pietrele naturale au nevoie de ingrijire suplimentara.  Acest fapt ar trebui sa fie luat in considerare atunci cand alegi ce tip de pardoseala vor avea spatiile exterioare.  Astfel poti lua masurile de precautie potrivite pentru a o proteja pe tot parcursul sezonului.

Posibile amenintari in timpul iernii si cum sa le prevenim

Pardoselile din piatra naturala se pot crapa sau ciobi cand sunt supuse efectului inghet-dezghet, atunci cand apa din zapada care se topeste ramane prinsa in orice por si apoi ingheata din nou.  Efectul ciclului de inghet-dezghet pe o suprafata exterioara va depinde de porozitatea si nivelul de absorbtie al fiecarei pietre.  Unele granite, de exemplu, au o porozitate de doar 1%, in timp ce porozitatea altor pietre este chiar de 20% . Cu cat porozitatea pietrei este mai mare, cu atat este mai mare probabilitatea de deteriorare a podelei prin inghet-dezghet.

Etansarea.

Chiar daca unele suprafete sunt mai vulnerabile decat altele, adevarul este ca toate pietrele naturale sunt oarecum poroase.  Din fericire, exista o solutie excelenta pentru a preveni aceasta problema: etansarea. Sigilarea este cea mai buna modalitate de a va proteja piatra. Cu un sigilant de calitate, puteti impiedica apa sa se infiltreze in suprafata si sa provoace daune pe termen lung.

Unele produse de topire a zapezii sau a ghetii contin sare, care este coroziva si va descompune incet betonul sau orice piatra naturala. Mai mult,sarurile de dezghetare pot provoca decolorarea placilor sau pete care pot fi indepartate doar cu servicii profesionale de restaurare.  Expertii recomanda utilizarea acetatului de calciu si magneziu (CMA), deoarece acestea sunt mai sigure pentru piatra dumneavoastra si, de asemenea, mai ecologice. Detergentii pe baza de acizi trebuie evitati; pot deteriora pietrele care sunt vulnerabile la acizi precum marmura, travertinul, calcarul sau onixul.

Unele suprafete din piatra naturala au un nivel scazut de frecare si pot deveni foarte alunecoase in timpul sezonului de iarna. Protectia anti-alunecare a devenit un factor important de luat in considerare, mai ales pentru acele suprafete care sunt deja foarte alunecoase. Niciodata nu este prea tarziu sa iei masurile de precautie necesare si sa reduca sansele de accidente.  Plasarea covoraselor la intrarile in casa si folosind un produs anti-alunecare de calitate care imbunatateste tractiunea oricarei suprafete, este recomandata si utila.

Evita sa te trezesti nepregatit iarna viitoare! Cautati profesionisti care va pot proteja suprafetele de piatra inainte si dupa sezon.

Protectie pietrei este esentiala pentru a preveni reparatiile costisitoare si pentru a pastra  aleea frumoasa, pasarela superba din granit sau orice alt tip de suprafata de piatra exterioara. Cu toate acestea, daca pardoselile din piatra naturala ar putea avea nevoie de ceva improspatare pana la sfarsitul iernii, nu te teme! Se pot readuce la viata suprafetele din piatra naturala. Apeleaza la servicii de curatare a pietrei si de imbunatatire a culorii pentru a evidentia si a imbunatati frumusetea podelei.